IDOS: geen geloof in aanpak corruptie

July 21, 2014

 

Het electoraat heeft er geen vertrouwen in dat welke regering ook na de verkiezingen van 2015 aan de macht komt, deze de corruptie zal aanpakken. Dat is de conclusie van een opiniepeiling die werd gehouden door het Instituut voor Demografisch Onderzoek in Suriname (Idos).

 

Het Idos deed een peiling onder 1000 personen in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. De resultaten werden zaterdagochtend in het RBN-programma ‘Kal Aaj Aur Kal’ gepresenteerd. John Krishnadath van het Idos zei dat de opiniepeilingen in de maand april en in de derde week van juni zijn gehouden.

 

De Surinaamse kiezer heeft volgens het Idos geen geloof in politieke partijen. Ruim 78% vindt de politieke partijen in Suriname corrupt. 74% is van mening dat de overheid corrupt is, terwijl ruim 72% dat vindt van de regering.

 

Krishnadath gaf aan dat Suriname op de Corruptie Perceptie Index van 2013 op een schaal van 10 een 6,4 scoort. Volgens het Idos geven Surinamers op een schaal van 10 Suriname zelfs een lager cijfer en wel een 7,5. Hiermee wijkt het cijfer ruim 1 punt af van wat de internationale corruptie-index concludeert.

 

Meerderheid

 

Volgens het Idos gelooft ruim 63,3% van de kiezers er niet in dat als de NDP Plus na de verkiezingen van 2015 aan de macht komt, de corruptie van de afgelopen tien jaar wordt aangepakt. Dit geldt overigens ook voor het geval het Nieuw Front Plus in 2015 aan de macht mocht komen. Ruim 60% van de kiezers gelooft er niks van dat deze combinatie na verkiezingswinst iets gaat doen aan de corruptie van de afgelopen tien jaar. De conclusie van het Idos is dat het niet uitmaakt wie wint: de meerderheid gelooft er niet in dat de corruptie wordt aangepakt.

 

Trend

 

De econoom en jurist Guillermo Samson, die tevens in het RBN-programma te gast was, zei dat corruptie op dit moment wereldwijd een trend is. Suriname is een klein land. Dus valt corruptie meer op, zei Samson.

 

BRON | Source:

 

https://www.srherald.com/suriname/2014/07/21/idos-geen-geloof-in-aanpak-corruptie/

 

 

Share on Facebook
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 19, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
image002.jpg

IDOS Research Suriname

Keizerstraat # 13

Paramaribo, Suriname | South America

© 2018 by IDOS. All Rights Reserved.