IDOS: geen geloof in aanpak corruptie

Het electoraat heeft er geen vertrouwen in dat welke regering ook na de verkiezingen van 2015 aan de macht komt, deze de corruptie zal aanpakken. Dat is de conclusie van een opiniepeiling die werd gehouden door het Instituut voor Demografisch Onderzoek in Suriname (Idos).

Het Idos deed een peiling onder 1000 personen in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie. De resultaten werden zaterdagochtend in het RBN-programma ‘Kal Aaj Aur Kal’ gepresenteerd. John Krishnadath van het Idos zei dat de opiniepeilingen in de maand april en in de derde week van juni zijn gehouden.

De Surinaamse kiezer heeft volgens het Idos geen geloof in politieke partijen. Ruim 78% vindt de politieke partijen in Suriname corrupt. 74% is van mening dat de overheid corrupt is, terwijl ruim 72% dat vindt van de regering.

Krishnadath gaf aan dat Suriname op de Corruptie Perceptie Index van 2013 op een schaal van 10 een 6,4 scoort. Volgens het Idos geven Surinamers op een schaal van 10 Suriname zelfs een lager cijfer en wel een 7,5. Hiermee wijkt het cijfer ruim 1 punt af van wat de internationale corruptie-index concludeert.

Meerderheid

Volgens het Idos gelooft ruim 63,3% van de kiezers er niet in dat als de NDP Plus na de verkiezingen van 2015 aan de macht komt, de corruptie van de afgelopen tien jaar wordt aangepakt. Dit geldt overigens ook voor het geval het Nieuw Front Plus in 2015 aan de macht mocht komen. Ruim 60% van de kiezers gelooft er niks van dat deze combinatie na verkiezingswinst iets gaat doen aan de corruptie van de afgelopen tien jaar. De conclusie van het Idos is dat het niet uitmaakt wie wint: de meerderheid gelooft er niet in dat de corruptie wordt aangepakt.

Trend

De econoom en jurist Guillermo Samson, die tevens in het RBN-programma te gast was, zei dat corruptie op dit moment wereldwijd een trend is. Suriname is een klein land. Dus valt corruptie meer op, zei Samson.

BRON | Source:

https://www.srherald.com/suriname/2014/07/21/idos-geen-geloof-in-aanpak-corruptie/


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive

Search By Tags

No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon